20 Nisan 2010 Salı

2010 Makyaj modası, trendi

makyaj

2010 Makyaj modası, trendi

2010 Makyaj modası, trendi mükemmel pürüzsüzlük sunan fondötenler, kapatıcılar ve pudralardan oluşuyor.

Dudak: Dudaklara dolgunluk kazandıran parlatıcılar ve kırmızının en canlı tonları 2010 yılının en önde gelen makyaj trendlerini oluşturuyor.

Göz: 2010 yılında dikkat çeken makyaj trendleri arasında gözlerde capcanlı renklerden oluşan göz farları ve kirpiklere hacim veren maskaralar yer alıyor. 2010 yılı, güzelliğine önem veren kadınları, baştan çıkarıcı bakışlara sahip olabilmeleri için ışıltılı morlardan, mercan kırmızısına; şeker pembesinden, gökyüzü mavisine tüm renkleri cesurca kullanmaya davet ediyor.

Ten: 2010 yılı makyaj trendi, teninizde kadifemsi bir hafiflik sağlayarak maske etkisi yaratmadan mükemmel pürüzsüzlük sunan fondötenler, kapatıcılar ve pudralardan oluşuyor. 2010 yılında saten, şeftali ve kahve tonları ten ürünlerinde göze çarpan renkler olarak görülüyor.

Karma ve yağlı cilde sahip olanlar fondöten seçiminde dikkatli olmalı. Homojen dağılımı, hatasız ve doğal bir sonuç için esnek roll on uygulayıcısına sahip fondöteni tercih edebilirsiniz. Kuru cilde sahip olanlar ise, parlaklık veren fondötenler kullanmalı ve kesinlikle kuru pudralardan kaçınmalı.

Burada cildiniziz rengine göre fondöten/pudra seçmeniz de çok önemli. Boynunuz ve vücudunuzun geri kalanından daha koyu veya açık bir renk seçmek sizi ya yaşlı ya da solgun gösterecektir. Gözaltındaki morlukları, halkaları, akne veya siyah nokta gibi kusurları kapatıcı ile kamufle ettikten sonra az miktarda fondöten veya pudra sürmelisiniz.

Özellikle karma cilde sahip olanlar cilt renklerini eşitlemek için fondötenin içine az miktarda nemlendirici katabilirler. Ardından şeffaf veya bir ton daha açık renkte bir pudra uygulayabilirsiniz. Artık pürüzsüz bir cilde sahipsiniz ve bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Vurgulanmış Gözler

İkinci aşamada göz makyajınızı gerçekleştirmelisiniz. Gözler kalbin pencereleridir. Hacim veren maskara bu sırrın ilk parçası. Diplerden başlayarak uçlara doğru uygulayın ve çok daha hacimli, çekici bakışlara sahip olun. Grili-siyahlı ya da lila-morlu yansımalar yaratabilirsiniz. Seçim size kalmış.

Dudakta Doğal Tonlar

Rujunuzun kalıcı olması için ise öncelikle dudaklarınıza pudra sürmenizi öneririz. Bu sene vurgu daha ziyade gözlerde olduğu için dudakta doğal ve açık renkler hakim. Dudak kaleminizi dudak hattınıza uygun eşit çekmeli ve en az rujunuzdan bir ton koyu olmalı.

Pırıltılı Yanaklar

Pembe tonlu çilek renkli allıklar açık renk yüzlere canlılık verir; eflatun ve şampanya tonları sarı tonlardaki yüzlerde harika durur; bakır, esmerler için iyi bir seçimdir; bronz ve altın tonları çok koyu renk ciltleri aydınlatır. Allığı cildinize uygun tonunu elmacık kemiklerinizin üzerinden başlayarak geriye doğru sürün.


Kaynak: http://www.kadincahayat.com/2010-makyaj-modasi-trendi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder