28 Ocak 2009 Çarşamba

Keçiboynuzu (harnup)

Keçiboynuzu (harnup)

Açıklama:
Baklagiller familyasından; Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz havzasında yetişen 6-10metre boyunda, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç ve onun meyvesidir. Çiçekleri yeşilimtıraktır. Meyvesi 10-20cm boyunda, yassı, etli, açılmayan ve koyu renklidir. İçeriğinde yağ, sakkaroz, glikoz, selüloz ve azotlubileşikler vardır. Çiğ yendiği gibi reçel ve likör de yapılır.
Faydası:
Mide ve bağırsak hastalıklarına faydalıdır. Göğsü yumuşatır, balgam söker ve bronşları boşaltır. İshalikeser. Sigara tiryakileri için faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder